Megtartotta első ülését Kéttornyúlaki Városrész Önkormányzata

Kéttornyúlaki Városrész Önkormányzatának képviselői ma délelőtt vehették át esküokmányaikat Áldozó Tamás polgármestertől a kéttornyúlaki községházán. A 2011-ben lebonyolított ajánlási eljárás ugyanis a kéttornyúlaki településrész tekintetében nem vezetett eredményre, megfelelő számú jelölt hiányában a képviselő-testület nem döntött a kéttornyúlaki településrészi önkormányzat létrehozásáról. 

Az eljárást újra lebonyolították, így a június 27-i testületi ülésen a megválasztott kéttornyúlaki képviselők esküt tettek, ma pedig megtartották első munkaülésüket.
Az ülést megelőzően Szalai Kata Radnóti Miklós Nem tudhatom című versét szavalta, majd Áldozó Tamás köszöntötte a megjelenteket. A polgármester hangsúlyozta, a borsosgyőri és a tapolcafői önkormányzatok működése visszaigazolta az elvárásokat: a cél az volt, hogy a helyiek egyel több döntéshozó fórumon mondhassák el véleményüket az őket érintő kérdésekben. Áldozó Tamás hozzátette, nemcsak a helyi rendezvények, egyesületek támogatása tekintetében számítanak a részönkormányzatok munkájára, hanem a helyi jogszabályalkotás folyamatában is várják a javaslatokat. 
- Nem fog születni ezután olyan kéttornyúlakiakat érintő döntés, amelyben azt megelőzően a településrészi önkormányzat a véleményét el ne mondta volna. Arra biztatom önöket, hogy az üléseken jelenjenek meg minél nagyobb számban és segítsék a képviselőket abban a munkában, hogy pontosan, körültekintően tudják megfogalmazni és képviselni a helyi érdekeket – fogalmazott a polgármester, hozzátéve: az önkormányzat a második fél évre egymillió forintot biztosít a saját hatáskörben meghozható döntésekhez a kéttornyúlaki településrész számára.

Máté István elnök hivatalosan is megnyitotta az ülést, majd ismertette a részönkormányzat feladatait. A képviselők elfogadták Kéttornyúlaki Városrészi Önkormányzat Szervezeti és Működési Szabályzatát, határoztak a jegyzőkönyv hitelesítéséről, és döntöttek arról is, hogy a rendelkezésre álló egymillió forintból 600 ezer forintot különítenek el a következő időszak rendezvényeire, többek között a holnapi falunapra. 

Vissza az eredeti megjelenésre