Játékfesztivál új köntösben - Három nap a játék jegyében

Vidám gyermekzsivaj, önfeledt beszélgetések, mulató fiatalok és zene – így foglalták el a pápaiak a megújuló Fő teret a kora esti órákban. A 23. Játékfesztivál fő helyszínén a látogatók kiültek a napernyők alá, a gyerekek játszottak a szökőkutaknál, a fiatalok a lépcsőkre telepedtek – egyszóval benépesült, újra a miénk lett a Fő tér.
Az esti órákban több ezer ember töltötte meg a megújuló Fő teret, izgatott hangok szűrődtek a tömegből, a beszélgetések témája hol a megszépült tér, hol a Korsós lány, hol a Játékfesztivál programjai és végül, de nem utolsó sorban a Magna Cum Laude koncert. A rajongók már tűkön ültek, hiszen a nyári nagyrendezvény első nagy koncertje az ünnepélyes megnyitó után azonnal kezdődött. - Miénk ez a tér, használjuk, legyenek itt koncertek, legyenek rendezvények – hangzottak a polgármester szavai a Játékfesztivál pénteki napján. Áldozó Tamás hozzátette, elbontották a kordonokat, befedték az oly hosszan elhúzódó régészeti ásatások gödreit, vagyis a pápaiak újra birtokba vehetik szeretett terüket.

A megnyitón dr. Kovács Zoltán is köszöntötte a Játékfesztivál látogatóit. Az országgyűlési képviselő köszönetét fejezte ki a tervezőknek a gondos munkáért és a kivitelezőknek azért, hogy éjt nappallá téve dolgoztak azon, hogy a Fő tér méltó helyszíne lehessen a 23. Pápai Játékfesztiválnak. Az esti program a Magna Cum Laude koncertjével folytatódott. Ezzel persze nincs vége: a hétvége a szórakozás, a játék és a vidámság jegyében zajlik. Színpadi produkciók, gyermekprogramok, látványos bemutatók, utcazene, szórakozás minden mennyiségben. Szombaton este 9 órakor az Experidance produkciója, vasárnap pedig a Quimby koncertje várja a látogatókat a Fő téren. A Játékfesztivál idén is tűzijátékkal zárul.

Vissza az eredeti megjelenésre