Gróf Esterházy János emlékkiállítás nyílik a Somogyi Galériában

A Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ szervezésében április 5-én, pénteken 17 órakor nyílik tárlat a Pozsonyi Magyar Galéria festmény-és grafikai gyűjteményéből, Hommage á gróf Esterházy János címmel a Somogyi József Galériában. 

A kiállításmegnyitón köszöntőt mond dr. Hermann István, a Jókai Mór Városi Könyvtár igazgatója, a tárlatot megnyitja Martényi Árpád, az Esterházy János Emlékbizottság elnöke, gróf Esterházy Jánosra, a mártír politikusra Csehi István, a Rákóczi Szövetség Vas Megyei Szervezetének elnöke emlékezik. A programon Némethné Farkas Nóra és Mészáros Sándorné közreműködnek csellón.  
- A kiállítás a Rákóczi Szövetségen keresztül került Pápára. Legutóbb Győrben volt látható. A tárlat 44 darabból áll, melyet felvidéki alkotók készítettek, s melyek között van rézkarc, tusrajz, olaj, pasztell és vegyes technikájú műalkotás. Az emlékkiállítás Pápáról Lengyelországba vándorol majd tovább - mondta Róka Norbert művelődésszervező.
Gróf Esterházy János személyében olyan kiváló magyar politikus-egyéniséget tisztelhetünk, aki egész életével, tragikus egyéni sorsával, teljes politikusi életművével bizonyította: erkölcs és politika igenis összeegyeztethető, emberi tisztaság és korrekt politikai magatartás nem zárja ki, hanem elengedhetetlenül feltételezi egymást.
A kiállítás megtekinthető április 20-ig, naponta 9-12 és 14-17 óra között, vasárnap 12-17 óráig.
Minden érdeklődőt szeretettel várnak a szervezők.

forrás: papa-ma.hu

Vissza az eredeti megjelenésre