Gregorián dallamok a Ferences templomban

Immár negyedszer rendeznek a nyári időszakban hangversenysorozatot a Ferences templomban. Előző vasárnap a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ Kamarazenekara, míg ma este a Padányi Gregorián Kamarakórus adott színvonalas koncertet Pápa legrégebbi barokk templomában.

Az évek óta nagy sikerrel zajló rendezvénysorozat idei második alkalmán az egyházi év különböző ünnepeihez kapcsolódó gregorián énekek, népdalok és kórusművek csendültek fel a veszprémi Padányi Katolikus Gyakorlóiskola diákjainak előadásában, Hutvágner Erika vezénylésével.
Csernai Balázs káplán elmondta, az évek alatt népszerűvé, sokak számára fontossá vált a Ferences templomban zajló hangversenysorozat, így ezért sem engedhették meg, hogy ezen a nyáron koncertek nélkül maradjanak a zenekedvelő hívek. Idén a hit évével kapcsolatos hangversenyek szólalnak meg a varázslatos akusztikájú templomban.
Édes Lászlóné koordinálja a rendezvénysorozatot, amelyet Pápa Város Önkormányzata mellett a Jókai Mór Városi Könyvtár, valamint a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ is támogat.

forrás: papa-ma.hu

Vissza az eredeti megjelenésre