Egy megújuló belváros képekben

A Somogyi József Galéria ad otthont az Egy (megújuló) belváros képei című kiállításnak a tegnapi naptól. A kiállítás az Új Széchenyi Terv, Pápa Városközpont Funkcióbővítése Rehabilitációja Civil Programok a Megújuló Belvárosban című program keretein belül valósulhatott meg.  A galériában három teremben várják az érdeklődőket a szebbnél szebb és érdekesebbnél érdekesebb látószögből megfestett, illetve lencsevégre kapott fotók. 

Az egyik teremben kortárs művészek által készített grafikák, festmények, a másik teremben pápai fotósok alkotásai, míg a harmadik teremben régi pápai metszetek láthatóak. A festményeket 18 kortárs alkotó készítette, míg a fotók hét fényképész különböző szemszögéből megörökített pillanatok őrzői. A kiállításon megtekinthető még a Stádiumok címmel meghirdetett középiskolás fotópályázatra beérkezett 13 alkotás is. A régi pápai metszetek a 15. századtól a 18. századig mutatják be városunkat. A képeket a Jókai Mór Városi Könyvtártól kölcsönözték a szervezők erre a tárlatra. 
A kiállítás keretein belül a Fő téren nagyméretű molinókat is elhelyeztek az épületek homlokzatain, építési kordonokon. De néhány montázs jellegű képet is láthatunk, amelyek az 1930-as évektől napjainkig mutatják be városunk Fő terét. A téren elhelyezett színes molinókon az egyes épületek funkciói is megtekinthetők.  A látványos képeket felvonultató kiállítást Kerpel Péter művésztanár válogatta össze. Az alkotásokat szombaton és vasárnap 9 és 21 óra között tekintheti meg a művészetbarát közönség a Fő téri Somogyi Galériában, a Játékfesztivál után pedig naponta 9 és 12 óra, valamint 14 és 17 óra között.

Címkék: 
Vissza az eredeti megjelenésre