Édes advent: csokibemutató a volt Pártházban

Az ínycsiklandó, édes programot a Gyertyafényes Advent keretében szervezte meg Pápa Város Önkormányzata. A fiatal házaspár több mint 5 kg csokoládéból készített bonbonokat és különféle apró falatokat a bemutatón megjelentek bevonásával.

Egy sokévtizedes nagyapai örökség ápolói, Konkoly Rita és Flamich Gábor várta különleges csokoládébemutatóra a kiváló tanulmányi eredménnyel rendelkező gyerekeket és szüleiket. A fiatal házaspár Nagymaroson élesztette újjá Galli János, Flamich Gábor nagyapjának mesterségét. A nagypapa 1932-ben nyitotta meg cukrászdáját a településen, melyet a második világháborúban bombatámadás ért. Miután újjáépítette és újraindította a vállalkozását, államosították. 

Az ő nyomdokait követve Flamich Gábor 1989-ben fagylaltozót nyitott Nagymaroson. Csak évekkel később, 2007-ben kezdett el csokoládéval foglalkozni. Jött a kísérletezés időszaka, a jégkockatartók megteltek csokoládéval, készültek a különféle ízek, mígnem a nagymarosi kézműves csokoládé szinte fogalommá vált. Konkoly Rita elmondta, a siker titka nem más, mint a folyamatos, mindig kiváló minőségű alapanyag. A kézműves remekek alapját a francia és a belga csokoládé jelenti, amelyet kizárólag megbízható forrásból szerez be a házaspár. Az FG kézműves csokiműhelyben 17-féle francia és belga csokoládé alapanyaggal dolgozva, több mint 170 -féle csokoládét készítenek saját recept alapján. Az ízvilág klasszikus és hagyományos: a különlegesség az összetevők párosításában rejlik – tudtuk meg Konkoly Ritától. 

Az ínycsiklandó, édes programot a Gyertyafényes Advent keretében szervezte meg Pápa Város Önkormányzata. A fiatal házaspár több mint 5 kg csokoládéból készített bonbonokat és különféle apró falatokat a bemutatón megjelentek bevonásával. Az alkalomra egy francia manufaktúrából származó, 56 százalékos csokit hoztak a készítők, amely ét, de nem keserű – hangsúlyozta Konkoly Rita. A programon Flamich Gábor az alapoktól kezdve a kész bonbonig bemutatta az egyes munkafolyamatokat, sőt még olyan titkokat is elárult, hogy hány fokra kell temperálni a csokoládét, hogy könnyen elváljon a formától. A csokimanufaktúra képviselői a gyerekekkel közösön készítették, díszítették a finom falatokat. Természetesen mindezt a karácsony jegyében tették, hiszen az öntőformák hullócsillagot, lovat, télapót vagy éppen fenyőfát formáztak. Mindenki megszórhatta a bonbonokat valami finomsággal, volt kandírozott narancsos, csokipelyhes és mandulás is. Nem kellett sokat várni arra sem, hogy a csokifalatok megszilárduljanak. 20 perc a hűtőben, és már kész is az egyedi, kézműves csokoládé, amit ezúttal a résztvevő gyerekek közösen fogyasztottak el. 

(forrás: papa-ma.hu)

Címkék: 
Vissza az eredeti megjelenésre