Unger Tamás

Nyolc évtizedes a Tókerti Óvoda

A Tókerti Óvoda 80 éves évfordulójáról jubileumi rendezvénysorozattal emlékeztek meg. Tegnap bemutatták a Tókerti Óvoda története alapítástól napjainkig 1936-2016-ig című óvodatörténeti könyvet, ami pápai vonatkozásában történelmi jelentőségű, hiszen eddig még nem jelent meg önálló óvodatörténeti feldolgozás a város egyetlen óvodájában sem. A tegnapi nap az intézmény ünnepe volt. A délelőttöt a gyermekek zenés interaktív műsor keretében vidámsággal töltötték.

130 éves a Pápa és Térsége Ipartestület

Idén 130 éves a Pápa és Térsége Ipartestület. Ez alkalomból jubileumi iparos napra invitálták szombaton az érdeklődőket a Pápai Szakképzési Centrum Acsády Ignác Szakképző Iskolájába.
Az ünnepély a Himnusz hangjaival kezdődött, majd egyperces néma felállással adóztak a Pápa és Térsége Ipartestület elhunyt tagjai emlékének. Rittenbacher Patrik szavalt Márai Sándor: Füves könyvéből részletet, majd Ipsicsné Nagy Erzsébet és Ipsics Péter tánckoreográfiáját láthatta a közönség a NOX együttes Tűztánc című dalára.

40 éves a Vajda Péter lakótelepi Óvoda

Az 1970 – es évek demográfiai növekedése és az új lakótelep megépítése tette indokolttá az óvoda megépítését. Ennek köszönhetően 1976 augusztusában négy csoporttal 100 kisgyermek számára biztosított férőhellyel megnyitotta kapuit az akkori nevén 9-es számú óvoda.

Ápolják, éltetik a néptánc hagyományát

Sokat elárul, hogy Pápa immár tizedik alkalommal ad otthont az Országos Ifjúsági Néptánctalálkozónak, melyre idén is szép számmal érkeztek fellépők. Pápán köztudottan jelentős szerepet tölt be a néptáncoktatás – hangsúlyozta a rangos néptánctalálkozó résztvevőinek szombati köszöntésén Unger Tamás alpolgármester a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ (JMSZK) színháztermében.

Jó idő, remek hangulat a Városrészi Majálison

Az idei év első városrészi napját tartották szombaton az Acsády Ignác Szakképző Iskola sporttelepén. Az időjárás kegyeiben fogadta a rendezvényt, egész nap kora nyári kellemes időben telt az ötödik alkalommal megszervezett Városrészi Majális. A rendezvény elsősorban a Fáy és a Huszár lakótelepen élőknek, illetve a környékbeli családi házas övezetben élőknek szólt, de az egész városból várták a szórakozni vágyókat.

Tegyetek tanítvánnyá minden népet - VI. Ökumenikus Nap

Megújuló egység Pápán – a városban működő történelmi egyházak ezzel a címmel szervezték meg az VI. Pápai Ökumenikus Napot pünkösdhétfőn, melynek célja, hogy felhívja a figyelmet a kereszténység egységére, s hangsúlyozza mindazt, ami összeköt – emelte ki a rendezvény egyik szervezője, ifj. Márkus Mihály református lelkipásztor.

Önkéntesek majálisa

A májusi időjárás kegyeibe fogadta az idei Civil Majális szervezőit és résztvevőit, az Erzsébet ligetbe tervezett programok ezúttal verőfényes napsütésben zajlottak vasárnap délután, a műsorszámokat a rendezvénysátorban felállított színpadon adták elő a városi és járási műkedvelő egyesületek, csoportok. Idén Paraicz Jánosné, a Vakok és Gyengénlátók Veszprém Megyei Egyesülete pápai csoportjának tagja kapta az Önkéntes-díjat.

80 éve az igényes zene otthona

Idén ünnepli alapításának 80. évfordulóját a Bartók Béla Zeneiskola. Az alapfokú művészeti iskola a jubileumot színvonalas programsorozattal teszi méltóvá az intézmény mottójához, hisz valóban sok évtizede az igényes zene otthona ez a tanintézet. A nyitórendezvény vendége Serei Zsolt zeneszerző, karmester volt.

Mindent a lovakról, a lovassportról – Lovasmajális 2016

Látványos lovas forgatag részesei lehettek a Lovasiskolába szombaton ellátogatók a Lovasmajális változatos programjainak köszönhetően. A különleges bemutatókkal – no meg egy kis esővel – tarkított nap során minden a lovakról és a lovassportról szólt, miközben a közönség kifogástalanul szórakozhatott.

39 munkáltató, 650 állásajánlat az állásbörzén

Hatodik alkalommal szervezte meg a Veszprém Megyei Kormányhivatal és a Pápai Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztálya az állásbörzét, melynek a Városi Sportcsarnok adott otthont. Az idei évben 650 állásajánlatot kínált 114 különböző munkakörben 39 foglalkoztató. Az érdeklődők száma meghaladta a 800 főt. A szakképzettséget igénylő munkakörök között a fémipari és a műszaki szakmák (lakatos, hegesztő, esztergályos, villanyszerelő, CNC gépkezelő, műszerész), illetve a vendéglátó ipari szakmák a jellemzőek.

Oldalak

Feliratkozás Unger Tamás csatornájára
Vissza az eredeti megjelenésre