polgármester

Hirdetmény

Helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek általános választása 2014.10.12 06-19 óra

A polgármester is segíti a világjátékokra készülő szervátültetett pápai atlétát

A Transzplantáltak Veszprém Megyei Érdekvédelmi és Sport Egyesülete (TVME) 1998 óta fogja össze a megyében élő szervátültetetteket. Céljuk, hogy sport-, és kulturális rendezvényeken keresztül segítsék a vese, máj, szív és csontvelő átültetésen átesett emberek rehabilitációját, egészségi állapotuk megőrzését. 

A polgármester válaszolt – Áldozó Tamás volt a Kiliáni beszélgetések áprilisi vendége

– Polgármesterként felértem a közéleti tevékenységem csúcsára. Innentől kezdve már „csak” jó polgármester szeretnék lenni – fogalmazott Áldozó Tamás polgármester a Kiliáni beszélgetések áprilisi alkalmán a Szent József kápolna és közösségi házban szerda délután.

Önéletrajz

Pápán születtem 1967. október 8-án, édesanyám, leánykori nevén Tihanyi Judit nem sokkal előtte múlt 19 éves, de akkoriban már így is közel két éve házas; apám, Áldozó Mihály akkor éppen távolabb izgult, bár ez sem tartotta vissza attól, hogy csapatkapitányként, a védelem tengelyében aznap tagja legyen a Dombóváron NB II-es mérkőzésen 2-1 arányban győztes Pápai Textiles csapatának. Akkoriban a Tanáccsal szembeni bérházban laktunk, irodámból, ahol 13 éve dolgozom, arra az épületre látok, ami egykori otthonunk helyén terpeszkedik.

Pápa város vezetői 1848-2011 (főbírák, polgármesterek, tanácselnökök)

Pápa 1439-től harmindcadvám-mentességet élvező kiváltságos mezőváros volt, melyet az újkorban 12 tagú tanács irányított. A testület élén főbírák álltak.
Az 1848. június 14–16-án tartott tisztújításon választottak először polgármestert, e tisztséget azonban az abszolutizmus kezdetén gyakorlatilag eltörölték (puszta címmé degradálták).
Pápa 1872-től rendezett tanácsú városként, 1929-től a tanácsrendszer bevezetéséig megyei jogú városként illeszkedett a magyar közigazgatási hálózatba.
1865–1950 között polgármester, a tanácsrendszer évtizedeiben tanácselnök, 1990 óta újra polgármester áll az önkormányzat élén.
Táblázatunk a város első számú vezetőit mutatja, 1990-től az alpolgármesterek nevét is feltüntettük.

Hudi József

Feliratkozás polgármester csatornájára
Vissza az eredeti megjelenésre