kiállítás

Kiállítás a Pápai Polgármesteri Hivatal Aulájában

A Pápai Polgármesteri Hivatal és a Nemzeti Művelődési Intézet Veszprém Megyei Irodája közös kiállítást szervez a „Az én falum, az én városom” alkotó pályázat pályamunkáiból.

Pápai Református Gyűjtemények

A Dunántúli Református Egyházkerület Tudományos Gyűjteményeinek részeként működik az egyházművészet emlékeit bemutató múzeum, amely állandó kiállításait tekintve sajátos színt képvisel a magyar muzeológia palettáján...

További információk:

Esterházy-kastély

Tárlatvezetéseinken látogatóink bepillantást nyerhetnek a barokk főúri élet hétköznapjaiba és a megelevenedett múlt különleges élményében részesülhetnek. Időutazásra hívjuk, hogy közösen idézzük meg az egykor itt élt grófok és grófnők világát!

Kiállítást szervezett az örmény nemzetiségi önkormányzat: 500 éves az örmény könyvnyomtatás

A Jókai Mór Városi Könyvtár adott otthont annak a vándorkiállításnak, amely az örmény írásbeliség kialakulását és az 500 éves örmény könyvnyomtatás fejlődését mutatja be színes paravánokon. A tárlatot a Pápai Örmény Nemzetiségi Önkormányzat hozta Pápára. A kiállítás megnyitóján részt vett Avanesian Alex és Akopjan Nikogosz, az Országos Örmény Önkormányzat elnökhelyettesei. A programon Keller Ludmilla, a PÖNÖ elnöke köszöntötte a megjelenteket. Elmondta, ez a kiállítás a nemzetiségi önkormányzat utolsó rendezvénye ebben az esztendőben. 

Kiállítással zárult a képzőművészek nyári művésztelepe

Tizenkettedik alkalommal várta az alkotókat és alkotni vágyókat a Képzőművészek nyári táborába a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ. A hagyományos tíznapos program ezúttal is Nagytevelen indult, majd a múlt héten Pápán, a Somogyi Galériában folytatódott az A. Tóth Sándor remekműveit őrző falak között. A táborban a legtöbben évek óta visszatérő vendégként vettek részt, a tizenkét fős társaság – köztük négy rajztanár - jó csapatot alkotott.

Számos program a Múzeumok éjszakáján

Fényvarázs címmel különleges, gyertyafényes tárlatvezetésre, a pincében pedig borkóstolóra várják az érdeklődőket azt Esterházy-kastélyban. De nemcsak a kastély készül egyedi programokkal a hétvégi Múzeumok éjszakája programra. A szombaton 18-24 óráig zajló rendezvény keretében féláron látogatható a Kékfestő Múzeum, a kastély és a Zsinagóga. 

Egy megújuló belváros képekben

A Somogyi József Galéria ad otthont az Egy (megújuló) belváros képei című kiállításnak a tegnapi naptól. A kiállítás az Új Széchenyi Terv, Pápa Városközpont Funkcióbővítése Rehabilitációja Civil Programok a Megújuló Belvárosban című program keretein belül valósulhatott meg.  A galériában három teremben várják az érdeklődőket a szebbnél szebb és érdekesebbnél érdekesebb látószögből megfestett, illetve lencsevégre kapott fotók. 

Megannyi színes gyermekrajz a katolikus iskolában

Több mint ezer ötletesnél ötletesebb, színesebbnél színesebb gyermekalkotás látható mától a Szent István Római Katolikus Általános Iskola aulájában, a mára már hagyományosnak mondható óvodás rajzkiállítás keretein belül a 23. Játékfesztiválon. Csákvári Judit, a Városi Óvodák intézményvezetője a tárlatmegnyitón elmondta, a kiállítás rendkívüli, mert ideérkezve megcsodálhatjuk a megújult és átalakult Fő teret.

Különleges bélyegújdonságok a Petőfi aulájában

A pápai Bélyeggyűjtő Kör a Játékfesztivál állandó kiállítója immáron 23 éve. A kör lelkes pápai filatelistái idén a Petőfi Sándor Gimnázium aulájában mutatják be gyűjteményeiket. A tárlat kapcsán Somogyi Zoltán, a kör vezetője érdeklődésünkre elmondta, az idei kiállításon is mutatnak be különlegességeket, a huszonhárom évet felölelő Játékfesztivál brossúrákon, a megújuló Fő tér és Farkas Bertalan űrhajós emlékére összeállított anyagokon kívül.
Idén adta ki a Magyar Posta az első hangos postabélyeget, ami egy QR kódot tartalmaz. A Magyar Posta Richard Wagner és Giuseppe Verdi születésének 200. évfordulója alkalmából hozta létre. 

Pápa katonatörténete – Fotókon és viseleteken

A Pápai Huszáregyesület és a MH Pápa Bázisrepülőtér közös munkája nyomán állt össze az a tartalmas kiállítás, mely Pápa katonatörténetének fontos állomásait, értékes relikviáit és különböző korok egyenruháit vonultatja fel. A Fellner udvarban található tárlatot ma délután nyitották meg a Játékfesztivál keretében.

Oldalak

Feliratkozás kiállítás csatornájára
Vissza az eredeti megjelenésre