Jókai Mór Városi Könyvtár

Posztó Pápa piacán - kiállítás a könyvtárban

A 2011-es Fő téri ásatások leletanyagának legérdekesebb és legegyedibb része látható most a Jókai Mór Városi Könyvtárban. A beszédes cím többet rejt, mint gondolnánk: a látogató nem csupán Pápa középkori piacáról, és ennek kapcsán életéről kap átfogó képet, de a feltárások során talált posztóplombák egyedülálló lehetőséget biztosítanak a késő-középkori és kora újkori textilkereskedelem bemutatására és ezt a tárlat meg is teszi. A párját ritkító tárgyi anyagot érdekes információkkal egészíti ki a molinósor.

Betlehemet állítottak a könyvtárban

Miért ne találkozhatnának a pápaiak a kisded Jézussal a könyvtárban? A szeretet hirdető felnőtt Jézus előképével való találkozás ünnepre hangol és felkészít a karácsonyi áhítatra – véli Hermann István könyvtárigazgató. E gondolatok jegyében állítottak betlehemet a Jókai Mór Városi Könyvtárban, melyet ma délután áldott meg Salgó Ferenc kanonok-plébános.

Sikerrel zajlik a könyvtári hét

Több program is várta a héten az Országos Könyvtári Napok rendezvénysorozatára érkezőket a Jókai Mór Városi Könyvtárba. Különleges volt az idei programsorozat már csak azért is, mert az intézmény új otthonában, a Balla Róbert téren várta az érdeklődőket, valamint régi és új olvasóit. Polovitzerné Antal Mónika elmondta, népszerűek voltak a könyvtári hét programjai, és szerencsére visszatérnek a korábbi helyszínhez, a kastély épületéhez szokott olvasók is. A könyvtáros arról számolt be, hogy a látogatóknak tetszik a megújult intézmény, tágasak, világosak a termek, jó az elrendezés és nem utolsósorban a fűtéssel sincsen gond.

Színes programok a könyvtár új épületében

Pénteken délután ünnepélyes keretek között adták át a Jókai Mór Városi Könyvtár új épületét a Balla Róbert tér 14. szám alatt, az egykoron iskolaként funkcionáló intézményben. A tegnap délelőtti esős, barátságtalan idő ellenére is nagyon sokan ellátogattak az új helyszínre. A gyerekek kézműves foglalkozásokon készíthettek képeket, papírfigurákat, könyvjelzőket, amelyeket természetesen haza is vihettek. 

Pénteken lesz a könyvtár új épületének ünnepélyes átadója

Szeptember 13-án, azaz pénteken 17 órakor ünnepélyes keretek között megnyitja kapuit az olvasók előtt a Jókai Mór Városi Könyvtár.  Az Esterházy-kastély rekonstrukciója miatt - az 1961 óta a kastélyban működő könyvtár - a Balla Róbert térre költözött. A korábban iskolaként funkcionáló intézményben tökéletes helye lett a könyvtárnak, minden zegzugát jól kihasználták. 

Kiköltözött a könyvtár: Az állomány lassan helyére kerül

Könyvtárosok, közfoglalkoztatottak, önkéntes segítők és diákmunkában résztvevő tanulók közreműködésével zajlik már hat teljes hete a Jókai Mór Városi Könyvtár költöztetése. Ahogy arról korábban beszámoltunk, a városi intézmény a Balla Róbert téren, a korábbi iskolaépületben kapott helyet, hiszen az Esterházy-kastély rekonstrukciós munkálatai lassan elérik a keleti szárnyat, a könyvtár által használt termeket. 

Feliratkozás Jókai Mór Városi Könyvtár csatornájára
Vissza az eredeti megjelenésre