Esterházy-kastély

Különleges és egyedülálló lesz - projektnyitó rendezvény a kastélyban

Közel kétmilliárd forintból folytatódik az Esterházy-kastély rekonstrukciója, melynek eredményeképpen 2014-re teljesen megújul az épület, s melynek keretében a kastélyban változatos és egyedi rendezvénykínálat várja a látogatókat. 

Külső és belső szakmunkák a kastélyban

Az Esterházy-kastély szinte minden négyzetméterén dolgoznak a szakemberek. A kiállítói tereket leszámítva nincs is olyan terület az épületben, ahol ne végeznének valamilyen szakipari munkát. A belső udvarban a lábazat és az alapfalak szigetelési munkái zajlanak. A födém szigetelésének előkészületei már korábban megkezdődtek, lassan elindul a pincefödém szigetelése is – adott tájékoztatást Németh Tamás, a Pápai Városfejlesztő Kft. ügyvezetője. 

A kastély homlokzatán dolgoznak a szakemberek

Folyamatosan haladnak előre az Esterházy-kastély rekonstrukciós munkálatai. A szakemberek kívül-belül dolgoznak az épületen, melyet a már messziről látható állványzat is igazol. Németh Tamás, a Pápai Városfejlesztő Kft. ügyvezetője elmondta, a nyugati és az északi homlokzaton – utóbbi egyébként a főhomlokzatot jelenti – kőrekonstrukciós munkálatok és vakolatfelújítás zajlik. Ezzel egyidejűleg végzik a szakemberek a főhomlokzat nyílásainak kibontását is, hiszen itt helyezkedik majd el a kávézó, amelyhez a jelenlegi szabadtéri színpad irányába néző terasz csatlakozik majd.

Már javában zajlanak a régészeti munkák a kastélyban

Az Esterházy-kastély felújításához kapcsolódóan próbafeltárási kutató munka zajlik jelenleg. Ez azt jelenti, hogy a szakemberek a kastély nyugati és északi szárnyában dolgoznak, kilenc teremben és a pince egy részén.  - Reméljük, a legkorábbi időszakról szerezhetünk majd információkat és adatokat. Az eddigi munkánkról elmondható, hogy van egy viszonylag korai, vagyis 19. századi tégla-járószint, ami alatt 19. századi téglaburkolat is megjelenik. 

Gőzerővel zajlanak a bontási munkák a kastélyban

Április 8-án történt meg a munkaterület átadása az Esterházy-kastély rekonstrukciója kapcsán. Az előkészítő munkák és a restaurátorokkal, szakemberekkel történő egyeztetések után ma már nagy erőkkel zajlanak a bontási munkálatok az épületben. 

Jó hangulat a családi hétvégén a kastélyban

Családi hétvégével nyitotta meg kapuit a látogatók előtt az Esterházy-kastély. A gyerekek ma egész nap rengeteg izgalmas játékban vehettek részt a grófi pár és udvartatása közreműködésével. A főúri enteriőr termei megteltek ügyesebbnél ügyesebb kezű kisgyermekekkel és szüleikkel. A családi hétvége a Passzió nevű programmal indult, melynek keretein belül a grófi pár és udvartartása barokk színezőkkel, tánc-és énektanulással várta a grófkisasszonyokat és gróf úrfikat. 

Családi hétvégével nyitott az Esterházy-kastély

Újra teljes programkínálattal várja látogatóit az Esterházy-kastély – hívta fel a figyelmet a város egyik kiemelt turisztikai attrakciójára Boros Katalin. A Pápai Platán Nonprofit Kft. ügyvezetője elmondta, újabb értékes élményekkel térhetnek haza azok az érdeklődők is, akik már jártak a főúri enteriőrben, hiszen az előző évekhez képest mind a tárlatvezetések, mind pedig a módszertani foglalkozások megújultak.

Rövidesen megkezdik az Esterházy-kastély felújítását

Hamarosan megkezdődnek a munkálatok az Esterházy-kastély rekonstrukciója keretében. Németh Tamás, a Pápai Városfejlesztő Kft. ügyvezetője arról számolt be, rövidesen finiséhez érkezik a közbeszerzési eljárás, így a szerződéskötést követően április elején átadhatják a munkaterületet a kivitelezőnek. 

A norvég nagykövet Pápán járt

Két napos látogatást tett Tove Skarstein norvég nagykövet Pápán. A nagykövetasszony járt a Bázisreptéren, találkozott a norvég családokkal, akik a SAC programban vesznek részt, valamint az Esterházy-kasély felújított főúri enteriőr termeit is megtekintette. 

Barokk vigasság - Családi nap a kastélyban

Rengeteg ügyes kezű kisgyermekkel és szüleikkel teltek meg az Esterházy-kastély földszinti termei, ahol első alakalommal rendeztek családi napot. A Barokk vigasság kézműves foglalkozással indult, ahol a kicsik díszes álarcot és sziluettet készíthettek, valamint különböző játékokkal játszhattak és akár arcfestésen is részt vehettek.  

Oldalak

Feliratkozás Esterházy-kastély csatornájára
Vissza az eredeti megjelenésre