Agrárexpo

Látványos gép-show az Agrárexpón

A XVII. Pápai Agrárexpón első alkalommal rendezték meg a gép-showt, melyen a kiállítók gépeiket mutatták be a közönségnek.  Az eddig megrendezett kiállítások során mindig is kiemelkedő szakmai tartalommal és igényességgel képviseltették magukat a gépgyártók és gépforgalmazók. Egy igazi agrárexpó nem is képzelhető el a jelenlegi szakmai elvárásoknak maximálisan megfelelő, újdonságokat felvonultató, de mégis a gazdák igényeihez és lehetőségeihez jól igazodó géppark bemutatása nélkül.

Népszerű és szórakoztató programok a XVI. Vadásznapon

Számos szórakoztató és tartalmas program közül válogathattak a Pápai Agrárexpó látogatói. A Veszprém Megyei Vadászkamara szervezésében megvalósuló Vadásznap rengeteg lehetőséget kínált a kikapcsolódásra. Minden évben igencsak népszerű a vendégek körében a főzőverseny, hiszen a vadásztársaságok, valamint a vad-és erdőgazdálkodással foglalkozó szervezetek évről évre felülmúlják önmagukat. Idén is készültek a versenyfogások, komplett menüsor került az asztalokra, hogy a versenyzők minél jobban elkápráztassák a zsűrit. 

Kitüntetések és vadászavatás a megnyitón – Vadásznap 2013.

A Bakony Vadászkürt Egylet tagjai toborozták az érdeklődőket fél 11-kor a Pápai Agrárexpón felállított rendezvénysátorba, az idei Vadásznap megnyitására. Az ünnepélyes ceremónián részt vett dr. Áldozó Tamás polgármester és Rádi Róbert, a Polgármesteri Kabinet vezetője, Győrffy Balázs országgyűlési képviselő, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) elnöke és Radovics Tibor, a NAK Veszprém megyei elnöke. 

Ma a vadászok főznek ki valamit – Vadásznap 2013.

Verőfényes napsütésre, kellemes tavaszi reggelre ébredtünk. Az időjárás kedvez a szabadtéri programoknak, érdemes hát kihasználni! Azon pedig nem kell sokat gondolkodni, hogy merre induljunk, a Pápai Agrárexpó bőven kínál szórakozási, kikapcsolódási lehetőséget a Sportcsarnokban és környékén. A mai reggel a vadásztársaságok serénykedésével indult a csarnok mögötti füves területen. 

Agrárfórum a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara szervezésében

Agrárfórumot szervezett a Pápai Agrárexpó keretein belül a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara a Petőfi Sándor Gimnázium aulájában péntek délután. A rendezvény Czerván György agrárgazdaságért felelős államtitkár prezentációjával kezdődött, amelynek során az előadó aktuális agrárpiaci kérdésekről beszélt a jelenlévőknek. A továbbiakban Horváth István miniszteri biztos a kormány sertésprogramjáról tartott tájékoztatót.

Megkezdődött a szakmai konferencia: Közös Agrárpolitika 2014 után

Megkezdődött a Pápai Agrárexpó egyik kiemelt szakmai előadássorozata, a Nemzeti Agárgazdasági Kamara szakmai konferenciája. A program az Európai Unió agrártámogatási rendszerével foglalkozó előadással indult, melyen Papp Gergely, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara szakmai főigazgató-helyettese adott tájékoztatást a Közös Agrárpolitika (KAP) 2014-2020 közötti költségvetési időszakáról. A szakembertől megtudtuk, Magyarországra a következő években jutó közvetlen támogatások összege 1,9 milliárd euróval, azaz több mint 500 milliárd forinttal nő 2007-2013-hoz képest. 

Megnyitotta kapuit a Pápai Agrárexpó

Komoly érdeklődés mutatkozik a minőségi magyar sertéshúsok és –készítmények iránt külföldön – hangzott el a XVII. Pápai Agrárexpó ünnepélyes nyitórendezvényén ma délután. A Pápa Város Önkormányzata és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara által szervezett 17. regionális mezőgazdasági szakkiállítás és vásár mától három napon át várja a látogatókat a Sportcsarnokban és környékén, illetve a Petőfi Sándor Gimnáziumban. A rendezvény fővédnöke dr. Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter, védnöke pedig dr. Kovács Zoltán országgyűlési képviselő és Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) elnöke. 

Épül az Agrárexpo szabadtéri területe

Már megkezdték a Városgondnokság munkatársai a hétvégi agrárexpo szabadtéri kiállítói területének kialakítását. A XVII. Pápai Agrárexpo -  a 100 éves Pápai Hús jegyében elnevezésű rendezvénynek idén is a Városi Sportcsarnok, a mögötte lévő terület és a Petőfi-gimnázium ad otthont. A sportcsarnok mögötti területen felállították a rendezvénysátrat és a gasztrofalu faházait és megkezdték a kisállat simogató karámjának építését is.

Folyamatosan növekszik az Agrárexpo kiállítóinak száma

Nem egészen három hét múlva nyitja meg kapuit az idei Agrárexpo és még mindig érkeznek a kiállítók részvételi szándékukkal. Ez azt jelenti, hogy a kedvezőtlen gazdasági körülmények ellenére a tavalyihoz hasonló számú kiállítóval és hasonló méretű kiállítási területtel tudja megrendezni a város a hagyományos regionális mezőgazdasági kiállítást és vásárt. Rádi Róbert kabinetvezetőtől megtudtuk, a résztvevők által igényelt standok mind a külső mind a belső terekre vonatkozóan már most megközelítik a tavalyi kiállítói terület nagyságát.

A húsgyár történetét is bemutatják az idei Agrárexpón

Április 19-21 között szervezik meg a 21. Agrárexpót Pápán. A nagy múltra visszatekintő mezőgazdasági szakkiállítás és vásár szervezése kapcsán Győrffy Balázs, a Magyar Agrárkamara átmeneti elnöke, dr. Radovits Tibor, az agrárkamara Veszprém megyei megbízott elnöke és Áldozó Tamás, Pápa polgármestere tartottak sajtótájékoztatót.

Feliratkozás Agrárexpo csatornájára
Vissza az eredeti megjelenésre