83. főút

33 méter magas lesz és körpanorámás rálátást biztosít majd a reptér új irányítótornya

Bepillantást engedett a Magyar Honvédség az MH Pápa Bázisrepülőtér új repülésirányító tornyát érintő építési munkálatok készültségébe, a beruházás jelentőségébe. Mint azt Gangler László ezredes, a katonai támaszpont parancsnoka elmondta, a reptér egy hosszú távú, 2022-ig tartó fejlesztési tervnek, koncepciónak a helyszíne.

Kiemelt projekt lett a 83-as út fejlesztése

Az augusztus 7-én született kormányhatározatnak köszönhetően egy leágazással bővül a 83-as főút fejlesztésének terve: az MH Pápa Bázisrepülőtér jobb megközelíthetőségének érdekékben új pályatestet, míg a vasút fölé felüljárót építenek mintegy másfél milliárd forintból, így lehet majd eljutni a katonai bázisra – jelentette be Kovács Zoltán államtitkár, országgyűlési képviselő a városházán.

Felgyorsítanák a 83-as főút fejlesztésének megkezdését

A 83-as főút fejlesztésével kapcsolatos döntéshozatal és beruházás-előkészítés felgyorsítása érdekében az érintett települések vezetői, illetve országgyűlési képviselői előrehaladott egyeztetéseket folytatnak – tájékoztatott dr. Áldozó Tamás polgármester csütörtök délután a városházán, ahol ennek a széleskörű együttműködésnek egy újabb megbeszélését tartották.

Feliratkozás 83. főút csatornájára
Vissza az eredeti megjelenésre